ינואר 2003

הגיסות

רות שמחה כאשר אחיה נשא את צילה חברתה הטובה לאישה. רות וצילה היו חברות עוד מימי שרותם הצבאי.  

מערכת היחסים בין רות וצילה ובעליהן עלתה כפורחת והיתה לקינאת הכל. הם היו נפגשים תכופות יוצאים לבילויים משותפים. גידלו את הילדים כאשר כל אחת מושיטה יד תומכת ועוזרת לחברתה.  

לאחר מות אמה של רות, חמתה של צילה החלו היחסים בין צילה ורות להתקרר פרצה מריבה שבסופה נותקו היחסים ביניהם. בעקבות  ה"ברוגז" בין הגיסות התקררו גם היחסים בין רות ואחיה  הם שוחחו לעתים בטלפון ונפגשו לעתים רחוקות.  

עם חלוף השנים, גדלו הילדים ורות עמדה להשיא את בנה בכורה. לרות היה חשוב מאד שאחיה ישתתף בטקס הכלולות . רות ידעה שאחיה לא יגיע לחתונה ללא אישתו. מאחר והברוגז בין רות לצילה היה עמוק ומלאו לו 25 שנה היה ברור לרות    שדרוש מאמץ רב לגשר על פער השנים ולהביא לכך שצילה תאות להגיע לחתונה.  רות ניסתה בדרכים שונות לפנות לצילה ולפייסה. היא שוחחה עם אחיה, שלחה שליחים אך צילה לא רצתה להתרצות ולא היתה מוכנה להתפיס. רות שהיתה על סף יאוש הציעה לצילה להגיע לגישור ולמרבה הפתעתה צילה שבאותם ימים למדה בקורס גישור נעתרה לבקשתה.

וכך הגיעו שתיהן אלי.  

במשך חמש שעות הגישור נפרשה מערכת היחסים בין הגיסות לפני פרוץ הסכסוך ואף התבהרה הסיבה לפרוץ הסכסוך.

כאשר נפטרה אמה של רות היא הותירה אחריה אוסף בובות מחרסינה. צילה אשר שמעה לא פעם את רות לועגת לאוסף זה ולהצהרתה כי בביתה אין מקום לבובות חרסינה לקחה, בתום לב, את כל הבובות מבלי שהציעה לרות להתחלק עמה. רות נעלבה עד עמקי נפשה מפעולתה של צילה והפגיעה הפכה לכעס ותסכול שהוביל ל"ברוגז" שנמשך 25 שנה!!!  

במהלך הגישור התמקדנו בהווה והותרנו את העבר מאחורנו התמקדנו בבנית תיקשורת ויצירת אמון בין הגיסות. בררנו מהם הצרכים של רות וצילה ומהם ציפיותיהם האחת מהשניה. בשיתוף פעולה חפשנו פתרון יצירתי אשר יענה על הצרכים של כל אחת מהן.

צילה ובעלה הגיעו לחתונה, השתתפו בשימחה ורקדו לשימחתה של רות. הליך הגישור פתר לא רק את הבעיה הבוערת בעטיה הגיעו הגיסות לגישור אלא איפשר לגיסות לפתח ערוץ  לדו שיח בינהן ולבנות אמון שהוביל לחידוש מערכת היחסים.  

כשאנו נמצאים בעיצומו של "סיכסוכון" קטנטן שאינו נפתר הוא יגדל ויתפח אם לא נטפל בו. ברוב המקרים אנו מצליחים בכוחות עצמנו ליישב את הסכסוכים והקונפליקטים. ברם, כשהסכסוך אינו נפתר, החוכמה היא להכיר בחוסר יכולתנו למצוא פתרון לסיום הברוגז, לדעת לפנות ולבקש את עזרת  המגשר בפתרון וביישוב הקונפליקט  עוד לפני שהריב הופך למריבה . המגשר שהוא ניטרלי יעזור במציאת פתרון יצירתי אשר יענה על האינטרסים והצרכים של כל הצדדים המעורבים לשביעות רצונם.

דפנה שגיב, עו"ד

 

 

לפרטים נוספים שלח דוא"ל ל- info@amot-gishur.co.il או  צור קשר